Sectorgebonden

Vraag: Ik ben ontslagen en heb schrik dat ik niet meer in dezelfde sector aan de bak zal komen.

Neem je loopbaan actief in handen. Het is heel menselijk om je te laten leiden door de eerste reflexen, bedenkingen en zorgen die jij je maakt bij het verlies van je baan. Jouw beleving hangt immers veelal af van het exitgesprek, de kwaliteit van het exitgesprek en hoe je dit ervaren hebt.

Onthoud dat deze ingrijpende periode, waarin je een aantal zaken te verwerken hebt,  een heel belangrijke functie heeft in het opnieuw vormgeven aan je verdere  loopbaan.

Door bewust om te gaan met die periode van rouw en introspectie vind je vast wel de antwoorden op de volgende vragen: “Wat maakt dat ik die schrik heb, en is deze reëel? Wil je nog aan de slag in de sector waaruit je komt? Hoe komt het dat je zo lang in 1 sector bent gebleven?” Bedenk dat er naast jouw sector nog aanverwante sectoren zijn waar jij met jouw profiel en jouw competenties aan de slag kan.

Meer inspiratie? Lees dan het hoofdstuk ‘Twijfel’ in ons boek ‘Job zoeken: Check’.

Wil je loopbaanbegeleiding bij Catherine Ruys in Brugge of in Gent?  Mail naar catherine@tweg.be en je krijgt ons boek er gratis bij!

Wil je loopbaanbegeleiding bij Wim Coppieters in Oost- Vlaanderen? Mail naar wim@uwloopbaancoach.be en je krijgt ons boek er gratis bij!