Nieuwe job op latere leeftijd

Vraag: Ik deed  25 jaar dezelfde job in een kleine organisatie. Natuurlijk is de job wat geëvolueerd,  maar ik ging nog elke dag met plezier naar het werk. Nu moet ik werk gaan zoeken.  Waar kan ik in godsnaam nog terecht gezien mijn leeftijd en mijn beperkte ervaring?

Dit is een zeer herkenbare vraag die best beantwoord kan worden samen met een professional/loopbaancoach. Die zal met jou in kaart brengen waar je goed in bent én wat je graag doet. Door dit uit te spitten kom je soms tot heel onverwachte opties waarin jouw talenten tot uiting kunnen komen.

Denk eraan dat leeftijd geen barrière hoeft te zijn. Groeien en ontwikkelen doe je immers levenslang. Er zijn ook jobs waar je leeftijd net een voordeel is. Zorg voor een positieve mindset  die je het nodige zelfvertrouwen geeft. Het klopt dat door de manier waarop onze loonstructuur is opgebouwd,  de kans bestaat dat je gezien wordt als een dure werknemer. Valoriseer dus jouw marktwaarde. En omgekeerd kan je ook het voordeel bekijken om vanuit een stapje lager opnieuw te gaan opbouwen.

Het voordeel van deze strategie is dat je vanuit die positie gemakkelijker excellent kan presteren, omdat je werkt binnen een comfortzone die je eerder hebt verworven.

Meer inspiratie? Lees dan het hoofdstuk ‘Twijfel’ in ons boek ‘Job zoeken: Check’.